International Child Development Programme
ICDP Nyhetsbrev

Januar 2024

Hvordan sikrer vi et godt liv til folk flest med minst mulig utgifter? ICDP Norge vil være med å sette dagsorden med å løfte forebyggingsperspektivet. Les mer under.

Vi minner vi om at ICDP Norge tilbyr ICDP veilederopplæring og webinar. Se spesielt spennende seminar om der vi har bedt trenere fra fire forskjellige land å fortelle hva de mener er viktigst med den meningsskapende dialogen. Meld deg på webinar 8. februar!

Trenger vi en forebyggingsreform?

Bildetekst: Tiltakstrekanten

Hvordan sikrer vi et godt liv til folk flest med minst mulig utgifter? Dette er et de viktige spørsmålene for alle politikere?

Det riktige svaret iht. forskning og logikk er; «å forebygge»;

  • Nobels økonomipris i 2000 gikk til James Heckmann som viser at det å satse på de yngste barna er det viktigste samfunnsøkonomiske vi kan prioritere.
  • Forebyggingsparadokset – se filmen i lenken – viser at det er dyrere å ikke forebygge.
  • Forskere kan vise at brede innsatser gir langt større effekt på folkehelsen i befolkningen. Når mange har det litt bedre, får alle det bedre. 

Likevel tror politikerne noe annet. I høst var ICDP Norge på Stortinget under høring til statsbudsjettet. Statsbudsjettet viser i økende grad mer fokus på å reparere enn å forebygge.

ICDP Norge jobber for tiden som frivillig organisasjon for å løfte forebyggingsperspektivet – i statsbudsjetthøringer og i nettverk med andre organisasjoner og fagfolk. I disse tider, blir det enda viktigere å satse på gode og samkjørte forebyggingstiltak som sikrer gode relasjoner både internt i familier og i nærmiljøer. Det er bare da vi kan unngå både uhelse og konflikter.

ICDP global

ICDP trener-opplæring i Tanzania

Det har vært en aktiv januar for ICDP globalt. Det har foregått veilederopplæring i Tunisia, treneropplæring i Tanzania, ICDP Nepal har vært på besøk i Norge og i dag startet veilederopplæring for UNICEF i Bangladesh.

I desember hadde vi i Norge en nettverkssamling der vi hørte på og diskuterte hvordan man kunne ta erfaring med hvordan ICDP er blitt implementert i land som Nepal, Bangladesh, Makedonia og Tanzania. Det er mye å lære av hverandre.

Gi en gave til verden
Gi en gave til verden
Foreldre i verden sliter! ICDP Norge jobber med å dele ICDP slik at flere foreldre ser hvordan de kan være beskyttende skjold for sine barn. Gi din gave eller send VIPPS 557862.
Støtt ICDP
Bli medlem
Bli medlem
ICDP Norge trenger flere medlemmer for å nå lenger ut! Bli medlem nå!
Bli medlem

Motta nyhetsbrev?

Meld deg på til nyhetsmail her

PS: ICDP Norges infogruppa trenger deres hjelp. Send oss historier og sitat. Maks 150 ord. Gjerne også gode godkjente illustrasjonsbilder. Send dem til info@icdp.no

facebook  youtube 
Avslutt abonnement   |   Behandle abonnementet ditt   |   Vis på nettet
ICDP Norge
icdpnorge@icdp.no
I forbindelse med at nye personvernregler er innført i Norge, vil ICDP Norge forsikre deg om at vi kun benytter din kontaktinformasjon til nyhetsbrev. Du mottar denne eposten fordi du har meldt deg på nyhetsbrev.