Nærmiljø på Haugerud

F. v.: Hanne Markhus Andersen (Forebyggingspoliti Stovner), Aljirami Mamuti (Områdeløft Alna bydel) og Aisha Mosa (ICDP Norge)
F. v.: Hanne Markhus Andersen (Forebyggingspoliti Stovner), Aljirami Mamuti (Områdeløft Alna bydel) og Aisha Mosa (ICDP Norge)

ICDP Norge har med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB startet et nærmiljøprosjekt for foreldreinvolvering øst i Oslo. Haugerud kan være et krevende område og kommer av og til i media. Se vår kronikk i Aftenposten i 2023. Nå går lokalsamfunnet sammen og har døpt seg selv om til #dengodelandsbyen. Her er nå ICDP en aktiv part og program gjennom flere aktører.

Partnerne i prosjektet er moskéen ICC Alna, Haugerud kirke, Haugerud IF, Haugerud Frivillighetssentral og Alna Bydel. Da prosjektet startet i sommer, ønsket Trosterud skole at vi hadde en kort presentasjon på foreldremøtene på alle trinn. Det har vi hatt i høst.

Mål med piloten er å teste ut metoder og materiell og kunne være med å inspirere andre steder i Norge. Vi gleder oss til å dele dette med dere i kommende webinarer.

Følg også med i nyhetsmail om erfaringer med rekruttering, utvikling av naturlige møteplasser for foreldre, samarbeidet med Trosterud barneskole, utvikling av et 3 timers ICDP Basekurs for beslutningstakere, et konsept for ICDP Smakebit for foreldre etc.